Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Lymfahieronta


Menetelmän kehittivät 1930-luvulla tanskalainen biologian tohtori Emil Vodder ja hänen puolisonsa Estrid. He järjestivät Suomen ensimmäisen kurssin vuonna 1958. Säännöllisen lymfaterapeuttien koulutuksen käynnisti Carin Johansson vuonna 1963. Koulutus siirtyi vuonna 1987 Carin Johanssonin perustamalle Vodder-säätiölle.

Lymfahierontaa suositellaan turvotusten ehkäisyyn, aknen, rosacean ja couperosan hoitoon, unetto-muuteen, stressiin, lihassärkyihin, migreeniin, säärihaavapotilaille, vanhenemisilmiöiden ehkäisyyn, ihon kimmoisuuden ylläpitoon laihdutettaessa, selluliittiin. ja erilaisiin kiputiloihin mm. säärihaavojen parantu-misen edistämiseen ja niiden kehittymisen ehkäisyyn, reumasärkyijen lievittämiseen ja fibromyalgiaan. Lisäksi lymfahoitoa käytetään arpien hoitoon, raskausarpien ennalta ehkäisyyn ja turvotusten poistoon myös raskausaikana. Lymfahieronta on kevyttä. Liian kova paino saa aikaan imusuonten kasaan painumisen ja toivottua virtausta ei synny. Hoito on hyvin rentouttavaa ja jotkut nukahtavat sen aikana.

Lymfahierontaa tehdään asiakkaan maatessa hoitopöydällä. Kevyt käsin tehtävä hieronta poistaa ihosta ja kudoksesta kuona-aineita ja turvotusta sekä aktivoi solujen hapen ja ravinteiden saantia. Jokainen hoitokerta aloitetaan aina paikallisten imusolmukkeiden käsittelyllä ja siirrytään kohti ongelma-aluetta.

Terveelle ihmiselle annetaan lymfahierontaa 1-2 kertaa viikossa. Erityistilanteissa voidaan hoitoa antaa aluksi perättäisinä päivinä. Leikkausten yhteydessä lymfaa suositellaan annettavaksi ennen leikkausta. jolloin elimistö on jo muutamalla kerralla totutettu lymfahierontaan ja leikkauksen jälkeen annetun lymfahieronnan teho parempi. Lisäksi aineenvaihdunta toimii leikkaukseen mennessä mahdollisimman hyvin ja edesauttaa näin paranemista. Leikkausten jälkeen on normaalia, että kudoksiin kertyy ylimääräistä nestettä, joka aiheuttaa turvotusta ja kiristävää tunnetta. Lymfahoidon voi aloittaa leikkausten jälkeen jo ennen ompeleiden poistoa. Myös mustelmat painavat imuteitä tukkoon.

Lymfahoitoa suositellaan annettavaksi turvotuksen mukaan, yleensä 3-5 kertaa leikkauksen jälkeen. Lymfahoitoa voidaan antaa myös kaikkien esteettisten leikkausten yhteydessä. Jokainen hoitokerta aloitetaan kaulan ja pään alueen imusolmukkeiden käsittelyllä. Lymfaterapiassa avausliikkeiden jälkeen siirrytään vähän kerrallaan eteenpäin kohti ongelma-alueita. Vaikka käsittelyssä on vain yksittäinen kehon alue, hoito vaikuttaa koko elimistön nestevirtaukseen. Tehokkaimmin hoito vaikuttaa juuri käsiteltävälle alueelle. Hoito kestää yleensä 30 -60 minuuttia kerrallaan. Hoidot uusitaan tarpeen mukaan. Lymfaterapia on myös ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, johon voi tulla ilman lääkärin lähe-tettä. KELALTA on mahdollisuus saada korvausta lääkärin määräämästä lymfaterapiasta, rintasyöpä-leikkauksen tai muun laajan kirurgisen toimenpiteen jälkeen, kun sädehoitoa on annettu nivustaipeeseen, lantioon tai kainaloon, kroonisessa infektiossa, lähinnä ruusuissa, sekä synnynnäisessä imusuoniston kehityshäiriössä.

60 min      43 €
yli 60 min 60 €